De
siste årene har en overraskende trend sneket seg inn i
mote
og
skjønnhet: det
«stygge». Stygge
klær, omtrentlige snitt og grelle farger ser ut til å ha blitt en del av den elegante stilen. Så hvordan kan vi forklare denne manien for
stygghet? Hva betyr disse estetiske valgene for designere og forbrukere? Vi setter søkelyset på denne motstridende trenden som aldri slutter å forbløffe.
Innhold
-
Designere som rimer galskap med
dristighet
- Designere som rimer galskap med dristighet.
-
Når «dårlig smak» blir til
verdi
- Designere som rimer galskap med dristighet.
Påvirkningen på moteverdenen
Forbund rundt denne trenden
.
Et fenomen som langt fra er foreldet
Lignende artikler:
Designere som rimer galskap med dristighet
For å forstå opprinnelsen til denne bevegelsen, må vi se på den kreative prosessen til stylister og designere som har vært i stand til å gjøre en ressurs til en feil. Mange
designere
ser nemlig ut til å ha bestemt seg for å bryte med de tradisjonelle kodene for skjønnhet og eleganse for å tilby noe helt annet.
Appellen til differensiering
Noen
designere hevder at denne tilnærmingen er en måte å riste opp i etablerte ideer på, samtidig som de tilbyr et genuint alternativ til de standardene som moteindustrien setter. Ved å våge å skape «stygge» plagg viser de at de ønsker å frigjøre seg fra samfunnets diktater og hylle individualitet og en stil som er unik for hver enkelt person.
YTTERLIGERE LESNING: Lag en
fantastisk julegenser til hunden din
Når »
dårlig smak» forvandles til verdi
dårlig smak» forvandles til verdi
Paradoksalt nok
virker denne stygge trenden paradoksal siden den er drevet av
merker
og designere som ofte anses som motereferanser. Men gjennom disse dristige, selvfølgelige estetiske valgene viser de at skjønnhetsbegrepet er subjektivt og kan utvikle seg i takt med ønsker og kunstneriske strømninger.
Det skjulte budskapet bak et quirky antrekk
En ting er sikkert: Det er ikke trivielt å ha på seg et «stygt» plagg.
I tillegg til å hevde sin egenart, prøver de som følger denne trenden å formidle et budskap, å si fra mot krav om konformitet eller rett og slett å gjøre narr av sosiale konvensjoner.
Den berømte
gule
julegenseren, som
langt fra går upåaktet hen, symboliserer for
eksempel en
lunefull ånd, gjerne ironisk og ikonoklastisk.
Påvirkningen på moteverdenen
Selv om det er
tydelig at noen designere og merkevarer omfavner denne trenden for å skille seg ut, er det også verdt å fremheve virkningene i motebransjen. Samtidig som vi ser en demokratisering av denne skrekkmoten med merker som er tilgjengelige for allmennheten, kan vi se en påvirkning på markedsføringsdiskursen og kommunikasjonskampanjene.
»
Ugly fashion» som brudd på luksuskodene
I en bransje der
luksus generelt er synonymt med raffinert og ettertraktet smak, skaper denne nye moten av og til problemer i miljøet. Bruken av påstått stygghet kan dermed skape et avvik som tiltrekker seg oppmerksomhet og fremkaller reaksjoner: forvirring, forlystelse, refleksjon eller til og med direkte avvisning.
LES
OGSÅ: Hvilke farger skal den perfekte julegenseren ha?
Å samle seg
rundt denne trenden
Det er
også verdt å påpeke at denne dynamikken ofte har som mål å samle tilhengere rundt felles verdier. Ved å dele en felles sans for humor, selvironi og ironi formidler de som omfavner det stygge ideen om at alle bør ha frihet til å uttrykke sin personlighet uten frykt for å bli dømt av andre.
Forteller en historie med klærne våre
Noen
mennesker uttrykker sin «smak for det stygge» ved frivillig å gå i brokete antrekk eller inkongruente mønstre. Disse klesvalgene kan gjenspeile ulike ting, avhengig av den enkelte: en forkjærlighet for ekstravaganse, opprør mot den etablerte orden eller et ønske om å frigjøre seg fra konvensjonelle skjønnhetsstandarder.
Et
fenomen langt fra foreldet
fenomen langt fra foreldet
Selv om
noen ser på denne trenden som et engangstilfelle, er den faktisk et vedvarende fenomen, og merkevarer fortsetter å ri på bølgen. Suksessen med kolleksjoner som består av stygge klær, viser at etterspørselen er reell og godt kan innfri forbrukernes forventninger.
Den «stygge» motebølgen fortsetter
Det ser derfor ikke ut til at den «stygge» moten er i ferd med å forsvinne, men at den tvert imot er en del av en interessant utvikling i forholdet mellom mote, koder og publikum. Ved å rokke ved reglene og til og med gjenoppfinne estetiske normer, åpner logikken bak denne innovative tilnærmingen opp et enormt kreativt felt som sliter med å stagnere.
Lignende artikler
:
Når skal man ha på seg en stygg julegenser?
Hvordan
arrangere den beste julegenserkonkurransen på kontoret
Hvilke farger skal til for å få den perfekte julegenseren?
Hvordan vasker man en lys julegenser uten å ødelegge den?